Z kim pracujemy
Agata Gwiazdowska
specjalistka żywienia dzieci, przedsiębiorcza mama
To, co wyróżnia Agatę Gwiazdowską, jest jednocześnie sekretem jej dotychczasowych sukcesów: jest nieposkromioną, niezłomną i pewną siebie indywidualistką. Można też śmiało powiedzieć, że jest najbardziej utalentowaną i odważną szefową kuchni na polskiej scenie kulinarnej. Brała udział jako najmłodsza uczestniczka, w pierwszej polskiej edycji programu „Hell’s Kitchen”. Następnie doświadczenie zdobywała w najbardziej prestiżowych restauracjach w kraju, m.in. w warszawskiej „Belvedere”, jako souschef „Lif”, executivechef w restauracji „Wino&Friends”, a także jako szef kuchni Ambasady Państwa Kataru. Jednak wrodzony kulinarny instynkt kazał jej wybrać indywidualną ścieżkę rozwoju. Od 2016 r. z powodzeniem prowadzi, wspólnie z mamą, dwa rodzinne biznesy: „Pełny Brzuszek” - firmę cateringową, obsługującą wymagające warszawskie przedszkola, oraz „Projekt Jedzenie”, czyli nowoczesny koncept cateringu eventowego. Po udziale w programie „Hell’s Kitchen”, kolejnym punktem zwrotnym w życiu zawodowym oraz prywatnym Agaty, było pojawienie się na świecie jej córki Heleny. To wtedy ze szczególnym oddaniem i miłością poświęciła się kształtowaniu smaków najmłodszych, łącząc tradycyjne smaki, dobre składniki i świeże pomysły w ich diecie. Jako kulinarna ekspertka, swoją wiedzą nieustannie wspiera i inspiruje rodziców, by razem ze swoimi maluchami smakowali, doświadczali i mądrze karmili siebie i swoje rodziny. Swoimi kulinarnymi sugestiami oraz odkryciami dzieli się z zaangażowanymi odbiorcami poprzez swoje social media.
Wróć